dokkeren.nl EuroEyes Cyclassics Hamburg

EuroEyes Cyclassics is een moderne wielerklassieker die sinds 1996 jaarlijks in augustus in en rond de stad Hamburg verreden wordt. De koers wordt beschouwd als de belangrijkste eendaagse wielerwedstrijd van Duitsland.

De oorspronkelijke naam van de wedstrijd was HEW Cyclassics, naar haar voormalige sponsor HEW, een energiemaatschappij uit Hamburg. HEW werd in 2006 overgenomen door het Zweedse Vattenfall, waarna de naam van de koers werd gewijzigd in Vattenfall Cyclassics. Sinds 2016 heeft de wedstrijd zijn huidige naam, EuroEyes Cyclassics.

De wielerwedstrijd was aanvankelijk van weinig belang, tot hij in 1998 werd opgenomen in de Wereldbeker. De koers maakte vanaf 2005 deel uit van de UCI ProTour en sinds 2011 behoort hij tot de UCI World Tour. Omdat de wedstrijd pas sinds 1996 bestaat, verdient hij volgens sommigen de kwalificatie klassieker niet.

De EuroEyes Cyclassics kent weinig noemenswaardige hindernissen. Enkel de Waseberg, die enkele malen beklommen moet worden, zorgt soms voor enige afscheiding. Elia Viviani is de enige renner die erin slaagde om deze wedstrijd drie maal te winnen.

De laatste EuroEyes Cyclassics Hamburg vond plaats op 22-08-2022.

Erelijst

De lijst is nog niet bijgewerkt.

Uitslagen