dokkeren.nl Zwift brengt futuristische stadscircuit New York uit

Datum: 24-10-2018

New York, 100 jaar in de toekomst en 260 jaar na de 'geboorte' van Central Park (ontworpen door Frederick Law Olmsted in 1858), bevat de baan veel futuristische elementen, waaronder verhoogde transparante rijbanen, vliegende auto's en slanke sci-fi-gebouwen in de skyline.

dokkeren.nl
<

Visueel gezien is dit absoluut de meest gedurfde introductie tot nu toe van Zwift. Het is dan ook geen verrassing dat de ontwerpers van Zwift meer dan een jaar aan dit circuit gewerkt hebben. Op de een of andere manier zijn de ontwerpers erin geslaagd om de fijne lijn te bewandelen tussen het creëren van een Central Park dat futuristisch en fris is, terwijl ook de huidige elementen die nodig zijn om het echt als Central Park te aan te laten voelen behouden zijn gebleven.

Er zijn een paar belangrijke hedendaagse gebouwen zichtbaar, waaronder The Guggenheim, The Met en het El Dorado Hotel. Ook hebben ze het Marriot Essex House (omgedoopt tot "Ezzex House"), bekende parkoriëntatiepunten en natuurlijk de bekende parkpaden (inclusief de Shuman-renbaan - alleen voor hardlopers!) in het spel weten onder te brengen. Een knap staaltje van de ontwerpers.

Het parcours is vanaf 23 oktober (2018) beschikbaar. Niet geheel toevallig startte ook op deze datum Zwift’s Tour of New York. Als je alle vijf de etappes van de Tour voltooid, ontgrendel je een speciale kledingset die je weer in Zwift kan gebruiken. Heb je de eerste Zwift’s Tour of New York gemist, geen nood. Zwift organiseert op regelmatige basis Events waar je aan kan deelnemen.

In totaal beschikt New York over 10 nieuwe fietsroutes, te weten:

RISING EMPIRE

20.7km en 376m hoogte verschil: Pak de KOM in beide richtingen op het parcours van deze klim route.

PARK PERIMETER LOOP

9.7km en 126m hoogte verschil: Dit is de buitenste lus van het park.

MIGHTY METROPOLITAN

20.0km en 318m hoogte verschil: Doorkruis het grootste deel van het park en neem de slingerende lus met de verhoogde wegen.

ASTORIA LINE 8

11.5km en 142m hoogte verschil: Benoemd naar de eerste NYC-metrolijn, deze maakt een 8 door het park.

THE HIGHLINE

10.5km en 179m hoogte verschil: Rij over verhoogde wegen in de lucht boven Central Park.

LADY LIBERTY

12.3km en 206m hoogte verschil: Een steile klim naar de KOM en dan een lange ronde rond het park.

THE 6 TRAIN

6.5km en 69m hoogte verschil: Deze kortste route rond het park is vlak en snel.

KNICKERBOCKER

22.4km en 365m hoogte verschil: Deze vooral vlakke route heeft wat gravel segmenten met een ritje op de KOM via de steile kant.

GRAND CENTRAL CIRCUIT

6.8km en 144m hoogte verschil: Rondje die de steile route op en neer de KOM neemt, met een korte lus rond de sprint.

EVERYTHING BAGEL

34.3km en 545m hoogte verschil: Doe de sprint en KOM in beide richtingen op deze lange route.

dokkeren.nl
dokkeren.nl
dokkeren.nl