dokkeren.nl Tour de France 2019: Voorspellingen verloop week 2

Datum: 28-06-2019

Dylan Groenewegen Mark Cavendish Vincenzo Nibali Edvald Boasson Hagen Kasper Asgreen Romain Bardet Rigoberto Urán Jesús Herrada Nairo Quintana Tejay van Garderen Elia Viviani

De Tour de France 2019 begint in Brussel, België, op zaterdag 6 juli en eindigt op zondag 28 juli in Parijs, goed voor 3.640 kilometer over 21 etappes. Dokkeren.nl doet een poging tot het voorspellen van het verloop in de etappe 8 tot met 14 etappes van deze Tour de France.

dokkeren.nl
<

Wie het geel heeft, zal het moeilijk krijgen om deze te verdedigen. Voor een klassementsrenner is het de komende dagen relatief eenvoudig om hem juist even af te staan. Etappe 8 en 9 gaan door het Centraal Massief. Etappe 7 heeft maar liefst zeven gecategoriseerde beklimmingen (allemaal categorie 2 of 3) op de meedogenloos golvende wegen van Mâcon naar Saint-Étienne.

Vandaag en morgen kunnen we er op rekenen dat o.a. Omar Fraile, Greg Van Avermaet, Alberto Bettiol, Michael Matthews, Peter Sagan, Julian Alaphilippe en Warren Barguil in de aanval gaan in de strijd om het Groen en de Bolletjes trui. Mogelijk zien we Alejandro Valverde ook nog voor de etappewinst strijden. Of Wout van Aert ook in de aanval gaat hangt er vanaf of hij zijn E-bike wel of niet heeft meegenomen naar Frankrijk. Mark Cavendish haalt vandaag zijn eerste en grootste prijs van deze Tour de France, een Parasol**.

**Parasol, klik op deze link voor een toelichting.

Tour de France 2019 etappe 1

Etappe 9 gaat ook door het Centraal Massief. Een heuvelachtige ettappe die aan het begin van de route beklimming van de steile Mur omvat d'Aurec-sur-Loire (categorie 1). Op zo'n 13 km van de finish lijn ligt de laatste beklimming waarna er nog een snelle afdaling volgt. Wederom een uitstekende dag voor de aanvallers in deze Tour. Om op zijn oude dag nog iets van zijn Tour te maken ging André Greipel vandaag mee in de aanval, een wanhoopspoging. Geraint Thomas heeft inmiddels weer last gekregen van zijn maag die hij met kerst overbelast heeft. De druk op Viviani neemt toe daar hij dit jaar nog altijd geen overwinning heeft behaald in een grote ronde en hij dat de komende twee etappes ook niet zal doen. Edvald Boasson Hagen pakt vandaag de winst, Kasper Asgreen wordt knap tweede.

Tour de France 2019 etappe 1

In etappe 10 rijden we eigenlijk naar beneden en zo af en toe omhoog. Een kansloze kopgroep onder leiding van Thomas de Gendt wordt 10km voor de finishlijn ingelopen door het peloton. In Albi gaan we sprinten op smalle wegen en gaan er drie vingers in lucht in!! Een Italiaans sprintertje wordt tweede.

Tour de France 2019 etappe 1

In etappe 11 gaan er 4 vingers in de lucht zodat Dylan Groenewegen in Parijs met vijf vingers in de lucht in de Groene(wegen) trui naar iedereen kan zwaaien!! Tenminste, als hij volgende week op tijd binnenkomt in Val Thorens.

Tour de France 2019 etappe 1

In etappe 12 rijden we van Toulouse naar de Pyreneeën in het uiterste zuiden van Frankrijk. De eerste 130 km van de route is vlak, dus een man of 20 gaat op pad. Daarna volgen de Col de Peyresourde - vanaf de hardere kant - en de Hourquette d'Ancizan (beide categorie 1) en mogen de klassementsrenners aan de bak. Richie Porte verliest meer dan een minuut in de afdaling naar het kuuroord Bagnères-de -Bigorre. Vincenzo Nibali en Romain Bardet pakken juist een minuut op de overige klassementsrenners. Fabio Aru pakt zijn etappe winst in deze Tour.

Tour de France 2019 etappe 1

Vandaag gaan we van Pau naar Pau. De individuele tijdrit van 27,2 km is van belang voor het algemeen klassement, de winst gaat echter naar een echte tijdrijder die zich gister heeft zitten sparen in de zware bergetappe. Stefan Küng lijkt de aangewezen man, maar sluit Chad Haga ook niet uit.

Tour de France 2019 etappe 1

Vandaag komt de Tour boven de 2000 meter, iets voor Colombianen en dan doel ik niet op Rigoberto Uran. Een korte bergetappe van maar 117,5 km met de finish op de top van de machtige Col du Tourmalet. Viviani houdt het voor gezien en denk zich te gaan voorbereiden op de Olympische spelen die echter pas volgend jaar een probleem voor de Tour deelnemers geeft. Jesús Herrada komt vandaag net de kort en kan in de laatste twee kilometer Nairo Quintana niet volgen. Tejay van Garderen wint de sprint van de bus.

Tour de France 2019 etappe 1