dokkeren.nl Tour de France 2019: Top 10 voor Tiesj Benoot

Datum: 02-07-2019

Tiesj Benoot

Tiesj Benoot gaat dit jaar top-10 rijden in de Tour de France, althans volgens dokkeren.nl. Er is een reden dat zowel Team Sunweb als Team INEOS strijden om de handtekening van Tiesj Benoot. Naast goede resultaten in klassiekers, scoort Benoot ook goed in het rondewerk.

dokkeren.nl
<

In de kleine rondes is hij al niet meer weg te denken in de top van het klassement. Zo werd hij onlangs in de ronde van Zwitersland 4e in het eindklassement. In de Tour de France van 2018 kwam hij hard ten val waardoor hij zijn goede vorm (4e in Tirreno-Adriatico) niet kon doortrekken naar een mooi resultaat in de Tour. In 2017 werd hij overigens al 20e in de Tour de France. Keurige resultaten voor de pas 25-jarige Belg.

Geen wonder dat naast de al genoemde ploegen ook AG2R La Mondiale, Cofidis en ook Movistar interesse toonden. Lotto Soudal ziet natuurlijk graag dat Benoot bij de ploeg blijft, maar kan waarschijnlijk niet opboksen tegen de hoge salarissen die Benoot voorgeschotekd zal krijgen.

Tiesj Benoot houdt de boot nog een beetje af, maar er schuilt een groot ronderenner in hem. Als één van de weinige jonge renners in deze Tour heeft Benoot de vrije hand. Mocht u nog opzoek zijn naar een 'verrassing' in uw Tourpoule, denk dan eens aan Tiesj Benoot, het kan zo maar een gouden greep zijn.