dokkeren.nl Tour de France 2019: Nieuw podium in aantocht

Datum: 20-06-2019

Tom Dumoulin Geraint Thomas Chris Froome Antwan Tolhoek Wilco Kelderman Wout Poels Steven Kruijswijk

Nu Tom Dumoulin (Team Sunweb) heeft vandaag aangegeven dit jaar niet deel te nemen aan de Tour de France. Het heeft er dus alle schijn van dat we dit jaar aan het einde van de Tour de France een compleet nieuw podium gaan zien. En dan hebben we het natuurlijk niet over het schavot waarop de diverse renners hun prijzen en applaus in ontvangst nemen.

dokkeren.nl
<

Tom Dumoulin is niet fit. Vorige maand kwam de renner van Team Sunweb in de Giro zwaar ten val. Afgelopen zondag onderging de Limburger nog een operatie om een stukje grind uit zijn knie te verwijderen. Onderweg naar zijn hoogtestage in de Alpen, besloot hij aangekomen bij de Franse grens huiswaarts te keren. De race tegen de klok was dit maal dus niet de specialiteit van Dumoulin.

Nadat Crhis Froome (Team INEOS) na een zware valpartij in de Dauphiné zijn seizoen kon beëindigen, is alleen de winnaar van de Tour de France van 2018 nog in de race voor een podium plaats. En ook dat lijkt niet realistisch. Geraint Thomas (Team INEOS) kwam immers deze week zwaar ten val in de ronde van Zwitserland. En aangezien Thomas dit jaar ook al een Ullrichje deed, lijkt de kans dat hij op 6 juli in Brussel topfit aan de start verschijnt nihil.

En eerlijk gezegd, dokkeren.nl gunt geen enkele renner een blessure (ook bijvoorbeeld Jarlinson Pantano niet), jammer voor Tom, maar wat een feest voor de wielerliefhebber. De koers zal open zijn als nooit te voren. En wellicht kalken we dit jaar de namen Kruijswijk, Kelderman, Poels en, kersverse etappe winnaar in de ronde van Zwitserland, Tolhoek wel op de Alpenwegen. Potentiële helden genoeg!!!