dokkeren.nl Tour de France 2019: Lotto Soudal gaat voor etappeoverwinningen

Datum: 25-06-2019

Tiesj Benoot Caleb Ewan Thomas de Gendt Tim Wellens Roger Kluge Jens Keukeleire Jasper de Buyst Maxime Monfort

Lotto Soudal reist dit jaar af naar Frankrijk zonder klassementsambities. Caleb Ewan en Tiesj Benoot zijn de aangewezen kopmannen die deze ambitie moeten gaan waar maken. Of te wel, deze heren moeten gaan zorgen voor de etappeoverwinningen. Thomas De Gendt en Tim Wellens krijgen de vrije hand om mee te gaan met de ontsnappingen.

dokkeren.nl
<

Maxime Monfort, Roger Kluge, Jens Keukeleire en Jasper De Buyst zijn de overige deelnemers van Lotto Soudal aan de Tour de France van 2019.

Ewan werd vorig jaar verrassend door Mitchelton-Scott buiten de Tour selectie gelaten en maakt dan nu eindellijk zijn Tour debut in het shirt van Lotto Soudal als opvolger van Andre Greipel. "Het wordt mijn eerste Tour de France dus ik ben erg blij te mogen starten. Het is een droom die uitkomt voor mij", zei Ewan in een video die door Lotto Soudal op sociale media werd geplaatst. "Ik ben ook heel blij dat de eerste etappe een sprint is, want het is mooie kans voor om de gele trui te pakken en bovendien wordt het spannend om deel uit te maken van een Belgisch team dat de Tour start in België."

Benoot behaalde een mooie vierde plaats in de Ronde van Zwitserland, maar ploegleider Sergeant bagatelliseerde het idee dat hij of een van de sterkere klimmers van Lotto Soudal zou zijn en de mogelijkheid om zich te richten op het algemeen klassement. Dokkeren.nl denkt niet te min dat Benoot toch voor een goed klassement zal gaan indien hij de eerste week goed doorkomt.