dokkeren.nl Tour de France 2019: Astana Pro Team

Datum: 26-06-2019

Jakob Fuglsang Magnus Cort Pello Bilbao Omar Fraile Gorka Izagirre Alexey Lutsenko Luis León Sánchez Hugo Houle

Jakob Fuglsang is de onbetwiste kopman van Astana Pro Team in deze editie van de Tour de France. De 34-jarig Deen moet in deze ronde de matige prestaties Miguel Ángel López in de Giro doen vergeten. Volgens de ploegleiding van Astana Pro Team is Jakob Fuglsang klaar voor het podium in Parijs.

dokkeren.nl
<

Dokkeren.nl kijkt daar iets anders tegen aan. Gezien het deelnemers veld, dat uit veel soortgelijke renners bestaat en weinig echte winnaars herbergt, is niets onmogelijk de komende Tour de France. Fuglsang op het podium dus ook niet. Fuglsang heeft echter vooral aangetoond ijzersterk te zijn in wedstrijden van circa een week. In een grote ronde komt hij over het algemeen te kort voor een top-10 notering.

Met Magnus Cort en Omar Fraile komt het Astana Pro Team met twee etappes winnaars uit de vorige editie van de Tour de France aan de start. In een pure sprint etappe komt Cort snelheid te kort, maar er zijn in deze Tour de France voldoende lastige aankomsten die zeer geschikt zijn voor de Deen. Fraile komt in het hooggebergte net te kort om echt mee te doen voor de prijzen. Maar ook voor Fraile zijn er dit jaar kansen genoeg. Wees dus niet verrast als beide heren eind juli weer met een etappeoverwinning naar huis gaan.

Pello Bilbao heeft de Giro al in de benen (inclusief een etappeoverwinning) en zal net als Gorka Izagirre, Alexey Lutsenko en Luis León Sánchez in dienst rijden van Jakob Fuglsang. Pas als de kansen op het podium voor Fuglsang verkeken zijn (of bij het uitvallen van) mogen deze heren zelf op pad om te strijden voor een etappeoverwinning.