dokkeren.nl Tour de France 2019: Arkéa-Samsic met Griepel en Barguil

Datum: 26-06-2019

André Greipel Warren Barguil Florian Vachon Maxime Bouet Anthony Delaplace

André Greipel en Warren Barguil zijn de kopmannen voor Arkéa-Samsic in de Tour de France van 2019. Het Franse Pro-Continental team mag dit jaar voor de zesde keer via een wildcard meedoen aan Tour de France.

dokkeren.nl
<

Naast de twee kopmannen zullen er vier Fransen (Maxime Bouet, Anthony Delaplace, Élie Gesbert en Florian Vachon) zeker zijn van deelname. De twee resterende namen worden aangekondigd na de Franse nationale kampioenschappen, die plaatsvinden op 30 juni 2019.

André Greipel zal op zoek gaan naar zijn 11e etappewinst in de Tour de France. Zijn laatste etappewinst dateert alweer uit 2016 (winst op de Champs-Élysées). Greipel stapte vorige jaar in etappe 11 van de Tour, op weg naar Alpe d'Huez, samen met collega-sprinters Fernando Gaviria (Emiraten Team Emiraten) en Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) af. Lotto-Soudal, destijds zijn ploeg, kondigde toen abrupt aan dat de Duitser aan het eind van het seizoen de ploeg zou verlaten, hetgeen ook heeft plaatsgevonden.

Tot dusverre heeft Greipel in 2019 slechts één overwinning behaald, een etappe van La Tropicale Amissa Bongo, een race in Gabon, onderdeel van de UCI Africa Tour. Dokkeren.nl gaat er vanuit dat u deze winst scherp op uw netvlies heeft staan.

Na zijn top 10-finish en bolletjestrui tijdens de Tour 2017, werd Warren Barguil door zijn eigen Sunweb-team uit de Vuelta a España gegooid na meningsverschillen over racetactieken en doelen. De Fransman wilde voor zichzelf wilde werken in plaats van teamleider Wilco Kelderman en forceerde zo een breuk. Begin 2018 stapte Barguil over naar Arkéa-Samsic, maar hij slaagde er niet in zijn successen voor 2017 op te volgen. Barguil werd onlangs 13e in het algemeen klassement van de Dauphiné.

Arkéa-Samsic heeft de ambitie om in 2020 een WorldTour-team te worden om zo de deelname aan de Tour de France veilig te stellen. Nairo Quintana (Movistar) wordt naar verluidt volgend seizoen de belangrijkste aanwinst.