dokkeren.nl Strade Bianche 2021: Team Qhubeka ASSOS gaat met Gogl en Clarke voor de winst

Datum: 04-03-2021

Strade Bianche Michael Gogl Simon Clarke

Team Qhubeka ASSOS neemt a.s. zaterdag als WorldTour team natuurlijk deel aan de inmiddels beroemde Strade Bianche. Met Simon Clarke en Michael Gogl denken zij twee troeven in handen te hebben. Twee troeven die volgens dokkeren.nl wel outsiders zijn voor de winst, maar dat mag de pret niet drukken voor dit bijzonder sympathieke team.

dokkeren.nl
<

Strade Bianche is een van de meest opwindende eendaagse klassiekers van het seizoen. De route is 184km lang en gaat de hele dag op en af, onder andere over de talrijke witte onverharde gravel wegen, door het prachtige Toscaanse landschap. Tijdens de editie van vorig jaar, die vanwege de covide-19 pandemie pas in augustus plaatsvond, vocht Michael Gogl zich op briljante wijze naar een 9e plaats. De Oostenrijkse klassieker specialist van Team Qhubeka ASSOS heeft sinds de vorige editie reikhalzend uitgekeken naar de witte Toscaanse wegen.

"Ik denk dat we dit jaar in de Strade Bianche een hele sterke ploeg hebben en als team hebben we recent ook al een aantal sterke prestaties laten zien. Ik kijk erg uit naar zaterdag en ben super gemotiveerd na een sterke Strade Bianche vorig jaar. Ik heb me heel hard en goed voorbereid op de koers, dus ik ben er zeker klaar voor. Natuurlijk moet je in een koers als deze wat geluk hebben of in ieder geval geen pech met lekke banden, mechanische onderdelen etc. , want dat kan veel invloed hebben op de koers. We hopen er het beste van te maken en kijken uit naar zaterdag", aldus Michael Gogl.

Simon Clarke, de Australische wegkapitein van Team Qhubeka ASSOS, toonde vorige week al zijn vorm in de Royal Bernard Drome Classic met een 5e plaats. Dat Clarke een goede klassering kan rijden in de Stade Bianche bewees hij met zijn 8e plaats in de editie van 2019.

"Strade Bianche is verreweg mijn favoriete race van het hele jaar, dus ik ben super enthousiast voor dit weekend. Ik kijk er naar uit om het zaterdag aan te vallen, we hebben een geweldig team hier met o.a. Michael Gogl die ook uitstekend in vorm is, dus ik kijk ernaar uit om nauw met hem samen te werken en te proberen een goed resultaat voor het team mee naar huis te nemen", aldus Simon Clarke.

Michael Gogl enSimon Clarke krijgen in de Strade Bianche ondersteuning van Robert Power, Bert-Jan Lindeman, Emil Vinjebo, Mauro Schmid, Karel Vacek.

Over Qhubeka

Qhubeka is een liefdadigheidsinstelling die mensen vooruit helpt met fietsen. Mensen verdienen fietsen via onze programma's, waardoor hun toegang tot scholen, klinieken en banen wordt verbeterd. Een fiets is een hulpmiddel dat mensen helpt om sneller en verder te reizen en meer te vervoeren. In het licht van extreme en aanhoudende armoede kunnen fietsen levens veranderen door sociaaleconomische uitdagingen op het meest basale niveau aan te pakken - mensen helpen te komen waar ze heen moeten.

naar Qhubeka