dokkeren.nl Ronde van Vlaanderen 2020 - Een koers vanuit hun kot

Datum: 03-04-2020

Komende zondag moest normaal gezien een hoogtepunt worden voor het Belgische wielrennen. De 104e editie van de Ronde van Vlaanderen stond op het programma. Maar Vlaanderens Mooiste werd uitgesteld om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Het alternatief: De eerste virtuele editie van de Ronde van Vlaanderen: De Ronde 2020 - een koers vanuit hun kot.

dokkeren.nl
<

Vanuit huis op het digitale platform Bkool rijden 13 profrenners a.s. zondag op hun smarttrainers de laatste 32 kilometer van de Ronde van Vlaanderen virtueel tegen elkaar. De virtuele start ligt in Ronse. In de eerste 19 kilometer komen de renners 3 bekende hellingen tegen.

Al na 3 kilometer gaat het bergop met de Kruisberg/Hotond. Met een lengte van 2,5 kilometer is die helling het ideale lanceerplatform voor een eerste demarrage. Ruim 7 kilometer verder wacht de Oude Kwaremont, die in 1 adem genoemd mag worden met de Paterberg, de laatste helling van de dag. Op de top van de Paterberg wacht de renners nog 13,2 kilometer naar Oudenaarde alwaar de finishlijn ligt.

Maar de koers zou geen koers zijn zonder het commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer. Zondag zijn ze allebei van de partij om de virtuele Ronde te becommentariëren. De uitzending begint om 15.30u op Eén en sporza.be.