Parijs - Nice begon dit jaar met twee etappes die eindigenden in een massasprint. Op dag 1 was Sam Bennet (Deceuninck - Quick Step) de snelste ruim voor Arnaud Démare (Groupama - FDJ) en Mads Pedersen (Trek-Segafredo). Voorafgaand aan de tweede etappe was er de hoop op waaiers. De wind kwam uit de goede hoek, maar was niet krachtig genoeg. Een poging van Deceuninck - Quick Step om het op de kant te trekken gaf wel wat roering in het peloton, maar daar bleef het dan ook bij. De Nederlandse sprinter Cees Bol (Team DSM) werd vervolgens keurig afgezet door zijn teamgenoten en won met overmacht etappe 2. Voor Bol betekende dat eindelijk een goed resultaat na zijn toch wat povere optreden in de UAE Tour.
De jonge Zwitser Stefan Bissegger (EF Education - Nippo) won de tijdrit op dag 3. Na zijn twee plaats in de tijdrit in de UAE Tour kunnen we zeggen dat het peloton er met 'Muni' een tijdritspecialist van wereldklasse bij heeft. De 22-jarige Muni heeft zijn opleiding genoten op de baan en gaat met de Zwitserse achtervolgingsploeg naar de Olympische spelen in Tokio. Volgens zijn manager Jonathan Vaughters heeft Bissegger de laagste CdA (Coefficient of Aerodynamic Drag) die hij ooit bij een renner heeft gezien. En dat helpt bij een tijdrit.
De organisatie van Parijs - Nice had een mooi parcours uitgestippeld voor de vierde etappe en daar wisten de klassementsrenner wel raad mee. Op zo'n drie kilometer van de finish op de top van de Chiroubles zette Primož Roglič (Team Jumbo-Visma) de vaart er in. Niemand in het peloton was vervolgens in staat om Roglič te volgen. Roglič pakte de winst van de etappe en nam ook de leiderstrui over van Stefan Bissegger. Brandon McNulty (UAE-Team Emirates) mocht na afloop van de etappe de witte trui aantrekken. Voor Bob Jungels lijkt het inmiddels de hoogste tijd om de Gesink rol aan te gaan nemen.
Op dag 5 bedachten de Belgen dat ze er wel eens samen vandoor zouden kunnen gaan. Leuk bedacht van deze 11 Belgen van verschillende ploegen, het peloton dacht daar echter anders over. Het plan was een massasprint en dat werd het dan ook. Sam Bennet mocht aan het einde van de etappe opnieuw zijn handjes in de lucht steken. Voor de drager van de witte trui duurde etappe 6 wel heel kort. Brandon McNulty (UAE-Team Emirates) ging onderuit aan de voet van de Côte de Cabris en kon de koers niet vervolgen. Op de lastige aankomst besloot Primož Roglič om mee te sprinten en met succes.
Etappe 7, de koningingen-rit van deze editie van Parijs - Nice, met de aankomst op de top van de Valdeblore La Colmiane was er een voor de klassementsrenners. Een sterke kopgroep met Neilson Powless (EF Education-Nippo), Andrey Amador (Ineos Grenadiers), Laurens De Plus (Ineos Grenadiers), Alexey Lutsenko (Astana), Anthony Perez (Cofidis), Julien Bernard (Trek-Segafredo)and Kenny Elissonde (Trek-Segafredo), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), David de la Cruz (UAE Team Emirates), Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick-Step), Dylan Teuns and Gino Mader (Bahrain Victorious) bleef lang vooruit. Op de klim van de de Valdeblore La Colmiane bleek Gino Mader (Bahrain Victorious) de sterkste te zijn en leek onderweg te zijn naar de etappe winst. Op zo'n 30 meter voor de finish lijn werd hij echter ingehaald door de ontketende Primož Roglič die voor de derde keer een etappe won in deze editie van Parijs - Nice. Max Schachmann (Bora-Hansgrohe), Tiesj Benoot (Team DSM), Lucas Hamilton (Team BikeExchange) and Alexander Vlasov (Astana-Premier Tech), waarbij alleen Schachman nog enigszins tegenstand kon bieden aan de klassementsleider Roglič.
Etappe 8, herzien vanwege de COVID-19 pandemie, kwam niet aan in Nice maar op had een finish bergop in Levens. Door een dubbele valpartij van Primož Roglič waarbij hij o.a. een schouderblessure opliep kwamen er plots kansen voor de andere renners. Bora-Hansgrohe twijfelde geen moment toen Roglič op achterstand lag. De ploeg zette zich op kop van het peloton. Mede dankzij de ondersteuning van Astana kwam Roglič niet meer terug in het peloton en liep hij een grote achter achterstand op. Roglič werd uiteindelijk slechts 15e in het algemeen klassement. Maximilian Schachmann (BORA - hansgrohe) mocht zich vervolgens tot winnaar laten kronen, al moet dat toch wat ongemakkelijk hebben gevoeld.