dokkeren.nl Omloop Het Nieuwsblad, dé openingswedstrijd van het klassieke wielerseizoen

Datum: 25-02-2020

Mike Teunissen Zdenek Stybar Dylan van Baarle Philippe Gilbert Jasper Stuyven Mathieu van der Poel

Op zaterdag 29 februari 2020 is voor veel wielerliefhebbers de officieuze start van het wielerseizoen, maar het is in ieder geval de start van het jaarlijkse Vlaamse wielerfeest. De 75e editie van de Omloop Het Nieuwsblad staat op het programma.

dokkeren.nl
<

Vorig jaar was het feest bij het Belgische Deceuninck – Quick-Step dankzij de winst van Zdenek Stybar na een prachtige solo. De start is wederom in Gent en dat zal in ieder geval tot met 2025 zo zijn. De wielerstad Gent tekende onlangs een nieuwe overeenkomst. De officieuze start is om 11:35 uur en de renners worden omstreeks 16:50 aan de finish verwacht in Ninove.

De Tsjech Zdenek Stybar zal z’n titel verdedigen. Dat zal echter niet eenvoudig zijn gezien de stevige concurrentie. Stybar krijgt echter met de steun van de Lampaert, Jungels en Asgreen (vorig jaar nog tweede in de Ronde van Vlaanderen) een ploeg mee om van te likkebaarden. Bij het andere Belgische WorldTeam Lotto Soudal zijn alle ogen gericht Philippe Gilbert, de kopman die terug is van weggeweest. Hij mag samen met landgenoot Tim Wellens op zoek naar een overwinning in de openingsklassieker.

Favorieten te over. Trek-Segafredo komt aan de start met Jasper Stuyven, Edward Theuns en wereldkampioen Mads Pedersen. Het CCC Team kan rekenen op tweevoudig winnaar Greg Van Avermaet, die bij een nieuwe zege mede recordhouder wordt. Hij krijgt z’n kersvers ploegmaat Trentin mee ter ondersteuning.

Bij AG2R La Mondiale is het dan weer uitkijken naar de gebroeders Naesen en Stijn Vandenbergh. Nog een ex-winnaar vinden we op de lijst bij EF Pro Cycling. Het Amerikaanse team start Sep Vanmarcke (2012) en Jens Keukeleire.

Mocht u zich nu af vragen of er ook Nederlanders aan de koers mee doen, dan kan ik u gerust stellen. Alpecin-Fenix komt met Matthieu van der Poel aan de start en hij is natuurlijk een van de favorieten. Dit, ondanks dat Van der Poel nog niet in topconditie is.

Met zoveel favorieten is het koffiedik kijken, dokkeren.nl hoopt eerlijk gezegd toch op een klein stuntje van Mike Teunissen (Jumbo-Visma) of Dylan van Baarle (Ineos). Ondanks al het Belgisch Klassieker geweld, blijven we bij dokkeren.nl natuurlijk wel een beetje chauvinistisch.