dokkeren.nl Mikel Landa richt zich op de Tour van 2019

Datum: 28-10-2018

Tour de France 2019 Mikel Landa

Na een enigszins teleurstellend jaar hoopt de 28-jarige klimmer in 2019 in de Tour wél aan de hoge verwachtingen van zijn team en alle Spanjaarden te voldoen.

dokkeren.nl
<

Na de telleurstellende Tour van 2018 hoopte Landa in de Vuelta a España wél mee te doen om eindwinst, maar een val in de Clásica San Sebastián gooide roet in het eten. Hij brak hierbij twee ribben en een ruggenwervel, waardoor hij uiteindelijk niet van start kon gaan in de Vuelta. Ook het WK in Innsbruck laten schieten. En als Valverde daar kan winnen, dan lagen er ook zeker mogelijkheden voor Landa. Een gemiste kans dus.

Ook Landa heeft de conclusie getokken dat de Tour van 2019 er één is voor Klimmers. Ook dokkeren.nl schat zijn kansen hoog in. Echter, dan moet Landa wel de Giro d'Italia uit zijn hoofd zetten. Naar verluid is dit nog niet het geval en mikt hij op een 'dubbel'. Mogelijk heeft dit te maken met de deelname van de andere sterren van Movie Star aan de Tour en is Landa er niet geheel gerust op dat hij de vrij hand krijg in Frankrijk. De eindoverwinning van de Giro d'Italia behoort ook zeker tot de mogelijkheden. En dat staat toch mooi op je palmares.