dokkeren.nl Mikel Landa op de koers voor de Giro d'Italia

Datum: 21-04-2019

Mikel Landa

Met een etappeoverwinning in de ‘Settimana Internazionale Coppi e Bartali’ heeft Mikel Landa laten zien op de weg terug te zijn na zijn sleutelbeenbreuk opgelopen in de ‘Mallorca Challenge’. De overwinning van Landa is een goed voorteken voor zijn deelname aan Giro d'Italia.

dokkeren.nl
<

Een overwinning in maart zou in mei bloemen kunnen betekenen, althans dat is waar Mikel Landa (Movistar) op hoopt.

'Ik ben teruggekomen van een serieuze blessure,' zei Landa. "Na het breken van mijn sleutelbeen in de Mallorca Challenge, kostte het echt veel om terug te komen. Vorig jaar eindigde hetzelfde en terugkeren was ook ingewikkeld. Dankzij de etappe overwinning in de ‘Settimana Internazionale Coppi e Bartali’, heb ik meer vertrouwen. Ik weet dat ik op de goede weg ben en dat ik een goede Giro kan rijden. "

Landa, 29, heeft de afgelopen jaren diverse blessures opgelopen waardoor hij o.a. vorig jaar niet volledig fit kon deelnemen aan de Tour de France. Een zware val op de kasseien belemmerde zijn optreden in juli. Een zelfde scenario dreigt dit jaar in de Giro d'Italia.

Mocht het allemaal toch een beetje tegenvallen dan zal de focus op de Tour de France komen te liggen en wordt de jonge Richard Carapaz de kopman in de Giro d'Italia.