dokkeren.nl Jasper Stuyven wint Omloop Het Nieuwsblad

Datum: 01-03-2020

Omloop Het Nieuwsblad Jasper Stuyven Yves Lampaert Søren Kragh Andersen Matteo Trentin Tim Declercq Mike Teunissen

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) toonde gister eindelijk aan dat hij een serieuze winnaar van een Monument kan worden met de prachtige winst van Omloop het Nieuwsblad. In de finale richting Ninove kon alleen Yves Lampaert volgen die echter veel te kort kwam in de eindsprint.

dokkeren.nl
<

Al vroeg na de start ontstond een kopgroep van vijf die de zege kreeg van het peloton. Senne Leysen (Alpecin-Fenix), Mathijs Paasschens (Bingoal - Wallonie Bruxelles), Lluís Mas (Movistar), Manuele Boaro ( Astana) en Matteo Jorgensen (Movistar) bouwden langzaam een voorsprong op die maximaal 7 minuten en 30 seconden betrof. Kenneth Vanbilsen’s (Cofidis) deed nog een poging om bij de vijf te geraken. Het werd een klassieke chasse-patate.

Op zo’n 100 kilometer voor de finish was de hele groep weer bij elkaar. Niet doordat het peloton vaart maakte, maar vanwege een spoorweg overgang. Tien kilometer later ging het pas echt los. Bij het voor de tweede keer aandraaien van de kasseien van de Haaghoek en Leberg-klim zetten o.a. Jasper Stuyven en Tiesj Benoot (Sunweb) stevig aan hetgeen tot een kopgroep leidde met louter grote namen.

Met nog zo’n 70 kilometer te gaan brak de kopgroep in 3 stukken. Frederik Frison (Lotto-Soudal), Jonas Rutsch (EF Education First), Soren Kragh Andersen (Sunweb) en Tim Declercq (Deceuninck-Quick-Step) vertrokken als eerste uit de kopgroep. Ze werden kort daarna vergezeld door Stuyven, Lampaert, Trentin en Mike Teunissen (Jumbo-Visma).

De zeven leiders bereikten Geraardsbergen met 1:45 voorsprong op de achtervolgers. Op de steile hellingen van de Muur versplinterde de kopgroep, Declercq moest er als eerste af. Soren Kragh Andersen (Sunweb), Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) en Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) bleken de sterkste op de klim. Matteo Trentin (CCC Team) kwam nog terug tot op 11 seconden van de 3 maar gaf zich uiteindelijk ook gewonnen. In de finale van de wedstrijd haakte Soren Kragh Andersen (Sunweb) uiteindelijk ook af. De sprint was een formaliteit.

De Top 10

  1. Jasper Stuyven (Bel): Trek-Segafredo
  2. Yves Lampaert (Bel): Deceuninck-Quick-Step
  3. Søren Kragh Andersen (Den): Team Sunweb
  4. Matteo Trentin (Ita): CCC Team
  5. Tim Declercq (Bel): Deceuninck-Quick-Stap
  6. Mike Teunissen (Ned): Team Jumbo-Visma
  7. Oliver Naesen (Bel): Ag2R La Mondiale
  8. Philippe Gilbert (Bel): Lotto Soudal
  9. Stefan Küng (Zwi): Groupama - Fdj
  10. Florian Senechal (Fra): Deceuninck-Quick-Step