dokkeren.nl Giro d'Italia 2019: Tijdrijders

Datum: 04-05-2019

Victor Campenaerts Tom Dumoulin Primož Roglič Egan Bernal Ion Izagirre Fabio Felline

De Giro d'Italia heeft dit jaar maar liefst 58,5 tijdritkilometers. Dat zijn er flink wat meer dan in de Tour de France en de Vuelta a España van dit jaar. Het was de reden voor Tom Dumoulin om de Giro d'Italia dit jaar als zijn hoofddoel te bestempelen. En Primož Roglič dacht er net zo over.

dokkeren.nl
<

Natuurlijk zijn er naast deze twee kanshebbers op de eindzege nog meer goede tijdrijders aanwezig de Giro d'Italia. Zo is o.a. werelduurrecord Victor Campenaerts present. En hoewel de Giro d'Italia dit jaar start met een individuele tijdrit is hij niet de grootste kanshebber op het eerste roze. We starten namelijke met de klim-proloog waarvan de eerste 6 km vlak zijn. Daarna gaat het 2,1 kilometer steil omhoog naar San Luca. Dat is natuurlijk wel iets anders dan rondjes rijden op een wielerbaan.

Maar wie dan wel? De al eerder genoemde Tom Dumoulin en Primož Roglič gaan zeker mee doen voor het eerste Roze. En om nog eens een open deur in te trappen, Simon Yates en Egan Bernal vast ook. Naast dit vier-tal, die ook in andere disciplines de strijd met elkaar zullen aangaan, zijn nog een aantal interessante tijdrijders en kanshebber op het eerste Roze.

Zo start bij Team Jumbo-Visma ook Laurens De Plus. Hij komt misschien iets te kort voor het roze, maar hij zo zo maar de beste jongere van de dag kunnen worden. De Plus krijgt Team INEOS als concurrent. Naast Egan Bernal staat ook het andere supertalent Tao Geoghegan Hart aan de start en kan Gianni Moscon ook aardig tegen de klok fietsen.

Bij de favorieten voor het roze wordt de Luxemburger Bob Jungels vaak over het hoofd gezien. Een echte uitgesproken favoriet is hij niet, maar tijdrijden kan hij als de beste.

Astana Pro Team komt met twee troeven aan de start voor het eerste Roze. De Spanjaarden Ion Izagirre en Pello Bilbao zijn renners om rekening mee te houden. Simon Geschke (CCC Team), Chad Haga (Team Sunweb), Jos van Emden (Team Jumbo-Visma), en Ilnur Zakarin (Team Katusha - Alpecin) zijn uitstekende tijdrijders, maar zij zijn allen niet explosief genoeg voor de laatste 2,1 km. Met een hele goede dag dingen deze heren mee voor het eerste Roze, maar normaal gesproken dus niet.

Voor uw Giro pool zijn verassingen natuurlijk extra leuk en dan kunt u volgens dokkeren.nl het beste de al eerder genoemde Laurens De Plus en Fabio Felline (Trek - Segafredo) noteren. Houdt u echt van een gok, kijk dan eens naar Arnaud Démare (Groupama - FDJ). Deze Franse sprinter heeft wel zin in kans op het Roze in de eerste week van de Giro d'Italia.