dokkeren.nl Giro d’Italia 2019: Poule Tips

Datum: 04-05-2019

Jan Polanc Fausto Masnada Valentin Madouas Patrick Konrad Iván Sosa

Als u meedoet met een Giro spel (poule) dan moet u zeker eens kijken naar de Poule Tips van dokkeren.nl. Tom Dumoulin zullen de meeste wel in hun team opnemen (en zo zijn er nog wel wat bekende namen). Maar welke renners vullen uw team aan?

dokkeren.nl
<

dokkeren.nl helpt u op weg om eens verder te kijken bij het selecteren van uw renners dan de bekende namen. Natuurlijk zijn dit niet per definitie de grootste punten-pakkers in een poule of spel, maar zeker in poules waarbij er budget is, zijn het stuk voor stuk interessante opties.

Patrick Konrad

De nummer 7 van de vorige editie van de Giro d’Italia. U leest het goed, de nummer 7. Bij Bora-Hansgrohe zullen de ogen vooral gericht zijn op de bekendere renners voor het klassement Rafal Majka en Davide Formolo. Maar de 'verassing' voor het grote publiek kan wel eens opnieuw Patrick Konrad Worden.

Fausto Masnada

Deze nog pas 25-jarige ronderenner van Androni Giocattoli - Sidermec zullen in de bergen zeker gaan zien samen met zijn ploegenoot Mattia Cattaneo. Ze werden onlangs in de Tour of the Alps 4e en 5e in het eindklassement nog voor o.a. Rafal Majka en Dario Cataldo. Fausto Masnada maakte een zeer sterke indruk met twee etappeoverwinningen.

Jan Polanc

De pas 26-jarige Jan Polanc van UAE-Team Emirates wordt vaak over het hoofd gezien bij het selecteren van klassementsrenners. Toch is deze slechts 59 kilo wegende klimmer een kandidaat voor een top-5 notering. In 2017 won hij al een giro-etappe met een finish op de Etna. Gezien de laatste week van deze Giro een serieuze optie om in je team op te nemen.

Enrico Battaglin

De Italiaanse puncheur Enrico Battaglin won vorig jaar op indrukwekkende wijze een etappe in de Giro d’Italia door o.a. Tim Wellens en Simon Yates voor te blijven in een sprint bergop. Dit jaar komt hij uit voor Team Katusha-Alpecin waar Ilnur Zakarin de kopman is. In meerdere etappes heeft Battaglin echter de vrije hand om voor een etappe overwinning te gaan.

Valentin Madouas

Bij Groupama - FDJ zijn alle ogen dit jaar gericht op de sprinter Arnaud Démare. De pas 22 -jarige Valentin Madouas kan zo in zijn schaduw ervaring op doen op het allerhoogste niveau. Zodra het parcours dit jaar bergop gaat heeft hij echter vrij spel. Hij heeft ook nog een aardig sprintje in de benen. Een groeibriljantje.