dokkeren.nl Giro d'Italia 2019: Drie kopmannen bij Team Movistar

Datum: 06-05-2019

Richard Carapaz Andrey Amador Mikel Landa

Na het wegvallen van Alejandro Valverde komt Team Movistar met de opmerkelijke mededeling dat naast Mikel Landa en Richard Carapaz ook Andrey Amador als kopman naar de Giro d'Italia afreist.

dokkeren.nl
<

Niet gehinderd door hun ervaringen tijdens de Tour de France van vorig jaar, neemt Movistar in mei een drievoudige kopmanschap mee naar de Giro d'Italia. Bij het Spaanse team zullen Mikel Landa, Andrey Amador en Richard Carapaz een beschermende rol krijgen voor hun klassementsambities.

Gezien hun eerdere uitvoeringen, was Landa - van wie verwacht wordt dat hij het team aan het einde van het seizoen zal verlaten - waarschijnlijk de beste hoop van het team voor wat betreft het algemeen klassement. Was, daar Landa mogelijk nog niet geheel hersteld is van zijn blessure (sleutelbeen). Hoewel Richard Carapaz onlangs heeft aangetoond dat hij in vorm is heeft het management van Team Movistar met de beslissing voor een 3-kopmanschap wat druk van Carapaz schouders gehaald.

Net als zijn twee teamgenoten, heeft Andrey Amador overigens in het verleden in de top 10 gestaan van de Giro d'Italia. In 2015 eindigde hij net naast het podium op de vierde plaats en het jaar erna eindigde hij als achtste. Amador krijgt dit jaar dan eindelijk de kans om voor zijn eigen kansen te rijden tijdens een Grand Tour. dokkeren.nl is benieuwd of dit ook een goed resultaat zal gaan opleveren.

Team Movistar zal verder bestaan uit Hector Carretero (maakt zijn Grand Tour-debuut in Italië), Lluis Mas (debuut in de Giro d'Italia), Antonio Pedrero, Jose Joaquin Rojas en Jasha Sutterlin. De laatste twee ervaren renners zullen vooral op het vlakke ondersteunend zijn.