dokkeren.nl Chris Froome is plan B in de Tour

Datum: 10-07-2020

Tour de France 2020 Chris Froome Egan Bernal Geraint Thomas

Voor de Tour de France van 2020 is nu wel duidelijk geworden dat Chris Froome niet de kopman is van Team Ineos, maar waarschijnlijk plan B is en misschien zelfs wel plan C. Het contract van Chris Froome bij Team Ineos wordt niet verlengd.

dokkeren.nl
<

Froome eiste het volledige kopmanschap in de Tour en dat is iets wat Dave Brailsford hem niet toe kon zeggen. Chris Froome is op zoek naar eeuwige roem door 5 maal de Tour de France op zijn naam te zetten en hij komt nog 1 overwinning te kort. Een overwinning die hij allang op zak had kunnen hebben en die nu op naam staat van Bradley Wiggins (Tour de France 2012). In 2014 tekende Chris Froome voor een abandon en in 2018 won hij de Giro en bleek een Tour zege in dat zelfde jaar iets te veel van het goede waardoor Geraint Thomas er met de buit vandoor kon gaan. Vorig jaar kon Froome helaas niet deelnemen vanwege een zware blessures opgelopen na een valpartij tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné.

En zo zijn er dus 4 Tour winnaars in het Tijdperk Froome die niet naar de naar de naam Froome luisteren.

  • 2019 - Egan Arley Bernal
  • 2018 - Geraint Thomas
  • 2014 - Vincenzo Nibali
  • 2012 - Bradley Wiggins

Sterker nog, Bernal heeft al aangegeven helemaal niet meer naar Chris Froome te luisteren als het aan komt op het kopmanschap. Dave Brailsford heeft nu eigenlijk hetzelfde gedaan door het contract van Froome niet te verlengen. Volgend seizoen rijdt Chris Froome dan ook voor Team Israel Start-Up Nation. De details van het contract zijn nog niet naar buiten gebracht, maar er gaan geruchten dat de 35-jarige Keniaanse Brit voor maar liefst 5 jaar getekend heeft. Dat lijkt dokkeren.nl toch iets te lang voor het goede.

Nu de kaarten zijn geschud is het nog maar de vraag of Chris Froome aan de start van de Tour de France zal verschijnen. Het klinkt mooi drie winnaars van de Tour aan de start, maar dat is het niet. Het is op dit moment logischer om Froome mee te nemen naar de Giro d'Italia om daar samen met Richard Carapaz uit te vechten wie de sterkste is. Hoewel Bernal en Froome naar buiten toe erg vriendelijk doen tegen elkaar, kan er natuurlijk in de praktijk geen sprake meer zijn van een 'Team' in de komende Tour de France. Froome rijdt alleen nog maar voor Froome en ook Bernal gaat voor Bernal. Never a dull moment voor Brailsford.