dokkeren.nl Brambilla wint Tour des Alpes Maritimes et du Var

Datum: 21-02-2021

Tour des Alpes Maritimes et du Var Bauke Mollema Gianluca Brambilla Martijn Tusveld Michael Woods David Gaudu

Gianluca Brambilla heeft op indrukwekkende wijze de de 53e Tour des Alpes Maritimes et du Var gewonnen. De Italiaan ronde het ploegenspel van Trek-Segafredo perfect af door de slotetappe solo winnend af te sluiten. Zijn voorsprong bleek vervolgens groot genoeg om ook het eindklassement op zijn naam te schrijven.

dokkeren.nl
<

De slotetappe van our des Alpes Maritimes et du Var was er een om de vingers bij af te likken. Naast de prachtige beelden vanuit de helikopter waren het de renners die vanaf kilometer 1 koers maakten. Van de oorspronkelijke kopgroep die na zo'n 40 kilomter ontstond bleek Gianluca Brambilla veruit de strekste, zeker bergop. Ploeggenoot Bauke Mollema bleef de hele dag in het wiel van klassementsleider Michael Woods (Israel Start-Up Nation) en moest genoegen nemen met de derde plek in het eindklassement. Mollema, die vrijdag de openingsrit van de Franse rittenkoers won, begon de laatste etappe over 136 kilometer van en naar Blausasc met slechts één seconde achterstand op klassementsleider Michael Woods.

Brambilla boekte zijn eerste overwinning sinds hij 4,5 jaar geleden een etappe in de Vuelta a España won. Eerder dat jaar won de 33-jarige renner van Trek-Segafredo ook een rit in de Giro d'Italia. De Nederlandse renner Martijn Tusveld (Team DSM), die lang in de kopgroep zat, pakte onderweg veel punten voor het bergklassement hetgeen hem de winst opleverde in het bergklassement. Al met al leverde de Tour des Alpes Maritimes et du Var dus een paar prachtige resultaten op de de Nederlandse wielerfans. David Gaudu (Groupama - FDJ) pakte de witte trui daar hij eigenlijke doel het Geel was.