dokkeren.nl Arnaud Démare als kopman naar de Giro d'Italia 2019

Datum: 06-02-2019

Arnaud Démare Thibaut Pinot

De afgelopen twee jaar sprintte Arnaud Démare nog naar twee etappe overwinningen in de Tour de France. In 2019 gaat hij echter als kopman naar de Giro d'Italia. Het vele klimwerk in de Tour van 2019 heeft de ploegleiding van Groupama-FDJ doen besluiten Thibaut Pinot als kopman naar de Tour te sturen.

dokkeren.nl
<

Démare en Pinot reden samen in de Tour de France van 2014 en 2015, maar in jaren erna liepen de programma's van de twee kopmannen uiteen. Na het winnen van de Ronde van Lombardije en twee etappes in de Vuelta a España eind vorig jaar, keert Pinot terug als kopman van Groupama-FDJ tijdens de Tour in 2019. Arnaud Démare mocht wel mee naar de Tour, maar dan wel zonder sprinttrein.

Arnaud Démare won nog nooit een etappe in de Giro. Daar moet dus in 2019 verandering in komen. De deelname aan de Giro d'Italia geeft Démare ook de mogelijkheid om later in het seizoen zijn debuut in de Vuelta a España te maken. De Vuelta a España zou hem weer een mooie opbouw kunnen opleveren richting de Wereldkampioenschap die dit jaar naar verwachting wel eens op een massasprint zou kunnen uitlopen.

Al met al mooie vooruitzichten voor Démare die zijn seizoen start in de Volta ao Algarve. Daarna gevolgd door Parijs-Nice en een bijna volledige voorjaarsklassieker campagne met daarin Milaan-San Remo (die hij in 2016 won), de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.